Skup Urbani Šokci 13 održava se u suorganizaciji Šokačke grane Osijek, Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata u Subotici, Znanstvenog zavoda Hrvata u Mađarskoj u Pečuhu, Vinkovačkih šokačkih rodova i Muzeja Kanizsai Dorottya u Mohaču

U Osijeku i Mohaču, 4. i 5. svibnja, bit će priređen Međunarodni znanstveno-stručni skup Urbani Šokci 13 u suorganizaciji Šokačke grane Osijek, Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata u Subotici, Znanstvenog zavoda Hrvata u Mađarskoj u Pečuhu, Vinkovačkih šokačkih rodova i Muzeja Kanizsai Dorottya u Mohaču.
O temi ovogodišnjeg skupa Šokačka i bunjevačka tradicijska kultura u suvremenoj književnosti i kulturi, u Osijeku (4. svibnja) i Mohaču (5. svibnja) govorit će sedamnaest sudionika okruglog stola iz triju država. Tijekom održavanja skupa bit će predstavljene i publikacije: Baranjske hrvatske nošnje – podravski Šokci, zbornik Urbani Šokci 11/12, knjiga ususret duhovskom ophodu ljelja Gorjanske ljelje te izdanja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata (Subotica) Godišnjak za znanstvena istraživanja 8 (2017.) i Časopis za književnost i umjetnost Nova riječ (2017.) (ZKVH)