Na manifestaciji „Iznad granica“, povodom 350. godišnjice smrti Nikole Zrinskog, sudjelovali su stručnjaci iz Italije, Hrvatske, Rumunjske i Mađarske 

Međunarodna znanstvena konferencija „Iznad granica“, povodom 350. godišnjice smrti Nikole Zrinskog, održala se 18.,19. i 20. studenoga u Budimpešti, u organizaciji Vojnoga instituta i muzeja, Središnjice filozofskih istraživanja Mađarske akademije znanosti i Nacionalnog sveučilišta javne službe.
Za vrijeme trodnevne konferencije, u deset sekcija, gotovo četrdeset znanstvenika, u okvirima predavanja, rasprava i okrugloga stola predstavilo je Zrinskoga kao državnika, vojskovođu, vojnoga pisca, pjesnika i književnika.
Na manifestaciji su sudjelovali stručnjaci iz Italije, Hrvatske, Rumunjske i Mađarske. Konferencija je ujedno bila i prigoda za razmjenu najnovijih rezultata istraživanja o Nikoli Zrinskom te za dogovor o daljnjim smjerovima istraživačkih radova.
U sklopu manifestacije prezentirana je i prigodna spomen-plaketa Zrinskoga, a bila je otvorena i posebna izložba u Nacionalnoj galeriji. (http://mcc.croatica.hu)

Ovo sigurno niste znali