Ekstra djevičansko maslinovo ulje Frana Miloša osvojilo je zlato na New York International Olive Oil Competitionu. Uljar i jedan od vodećih dalmatinskih vinara priznanje je osvojilo u konkurenciji 651 uzorka iz 25 zemalja

Drugu godinu zaredom ekstra djevičansko maslinovo ulje Frana Miloša osvojilo je zlato na globalno vodećem događanju ove vrste, Međunarodnom ocjenjivanju maslinovih ulja u New Yorku (New York International Olive Oil Competition).
Uljar i jedan od vodećih dalmatinskih vinara, Miloš se na se način svrstao u skupinu koja iz godine u godinu prima vrhunska priznanja, dokazujući kvalitetu i značaj proizvoda pelješkog podneblja u svjetskim okvirima.
Miloševo ulje priznanje je osvojilo u konkurenciji 651 uzorka iz 25 zemalja. Od ukupnog broja pristiglih uzoraka, odličja su dodijeljena za njih 254 – manje od polovice. Sva kušanja bila su provedena naslijepo. Voditelji ocjenjivačkog panela bili su dr. Antonio G. Lauro, savjetnik za maslinova ulja; Fabienne Roux, direktorica Francuske škole kušanja maslinovih ulja; te Paul Vossen, savjetnik Kalifornijskog sveučilišta.

Opširnije