Svečanost će se održati u Hrvatskom klubu “Croatia” Deakin u Canberri. Službeni gost je Hrvatski folklorni ansambl “Lado” iz Pertha, a pozvani su “stari” i “novi” koledari, kao i Hrvati iz cijele Australije

Koleda“, jedan od najstarijih hrvatskih folklornih ansambla u Sydneyju i Australiji, slavi 50 godina svog postojanja i uspješnog rada na njegovanju hrvatskog folklora i kulture uopće.

Svečanost će se održati u Hrvatskom klubu “Croatia” Deakin u Canberri 22. travnja. Tom su prigodom pozvani “stari” i “novi” članovi “Kolede” kao i Hrvati iz cijele Australije.

Službeni gost je Hrvatski folklorni ansambl “Lado” iz Pertha, Zapadna Australija. Osim toga, očekuje se nastup i članova “Kolede”, među kojima i popularnih Ladarica. Među njima i Koledine legende Vere Crvenković, koja je s pok. suprugom Ljubom osnovala grupu.

“Koleda” je gotovo 24 godine, redovito svake godine, nastupila u Sydney Opera Houseu na Međunarodnom folklornom festivalu, na kojem je osvojila brojne nagrade.

Danas “Koledu” vode mladi ljudi i ove će godine gosti u Canberri imati priliku u bogatom programu vidjeti koledare na djelu.

Tekst i foto: Franjo Harmat