Nakon trodnevne duhovne obnove koju je u Zürichu predvodio fra Josip Ikić, završna svečanost održana je u Stadthalle Dietikon

Nakon trodnevne duhovne obnove od 14. do 16. rujna koju je u Zürichu predvodio fra Josip Ikić, profesor i odgojitelj u Visokom, završna svečanost obljetnice održana je 17. rujna u Stadthalle Dietikon. Uz mnoge bivše misionare i uzvanike, dvorana je bila ispunjena vjernicima iz svih mjesta misije Zürich.
Fra Ivan Prusina posebno je pozdravio goste iz domovine i uzvanike: fra Miljenka Šteku, provincijala Hercegovačke franjevačke provincije, fra Josipa Ikića koji je vodio duhovnu obnovu, gk RH u Zürichu Slobodana Mikca, konzulicu II Jelenu Biljan, generalnog vikara Josefa Annena i dopredsjednicu dušobrižništva za migrante Franzisku Driessen-Reding. Pozdravio je i sve nazočne bivše voditelje misije i misionare; fra Radu Vukšića, fra Ivana Bebeka, fra Karla Lovrića, fra Ivana Matijaševića, fra Milana Lončara, fra Niku Leutara i fra Stanka Ćosića, jedinog iz misije Zürich koji u proteklih 50 godina izabrao duhovno zvanje. Svečanost je započela svetom misom koju je predvodio fra Miljenko Šteko.
Uime biskupije Chur i domaćina Švicaraca svoje je čestitke uputio generalni vikar dr. Josef Annen. Slijedila je zahvala u ime misije Zürich fra Ivana Prusine.
Svečanost je nastavljena programom koji je prigodnim pozdravom otvorio Ilija Vukadin. Predsjednik Misijskog vijeća Mate Dedić prolistao je povijest misije koja je prikazala početke osnivanja dušobrižništva za Hrvate u Zürichu.

Fotogalerija