Zlatomisnik Jurišić je s još 8 svećenika iz 7 župa proslavio ovaj događaj. Obnovu i uređenje ovoga svetišta je s fra Vinkom Prlićem, vlč. Marjanom Tinkulom i Miroslavom Karoglanom i Zdravkom Gabelicom i sam 2007. pokrenuo.

Tradicionalno blagdansko slavlje u svetištu Gospe Lurdske u Karaševu bilo je 13. srpnja mjestom proslave zlatne mise fra Marija Jurišića.
Svake godine, i svake druge nedjelje mjeseca srpnja, u svetištu se održi hodočašće i sveta misa, a ove je obilježeno 50 godina svećeničke službe, i to zajedno sa svećenicima iz Hrvatske i Rumunjske.

Vjernici iz svih župa stigli su sa svojim svećenicima, kako bi bili skupa sa slavljenikom – zlatomisnikom Mariom Jurišićem, koji je s još 8 svećenika iz 7 župa proslavio ovaj događaj.
Obnovu i uređenje ovoga svetišta je s fra Vinkom Prlićem, vlč. Marjanom Tinkulom i Miroslavom Karoglanom i Zdravkom Gabelicom i sam 2007. pokrenuo.

Kroz zlatomisničko slavlje vodio je i animirao sam zlatomisnik fra Mario Jurišić, koji je i propovijedao.
Na kraju su slavljeniku uručeni prigodni darovi – slika Majke Božje, uručio ju je domaćin, vlč. Juraj Katić, križ i cvijeće, a velečasni Petar Dobra udijelio je dar i fra Vinku Prliću, župniku u Staševici, koji bi za dvije godine također proslavio svoju zlatnu misu, zatim župniku Marjanu Tinkulu, koji je nedavno slavio 40 godina svećeništva, kao i dragim gostima Zmijavčanima – načelniku Miroslavu Karoglanu, Zdravku Gabelici, promicatelju sportskog duha putem NK Croatia.
Uslijedilo je zajedničko druženje u Domu Kulture u Karaševu.

Tekst: Petar Hategan