Za ovu prigodu kolekcionar i kustos Brogyányi je iz svoje opsežene zbirke „Ars Croatiae“ izdvojio 10 većih Keserovih ulja na platnu koja će do kraja godine krasiti reprezentativni poslovni prostor Wohinvesta

U Beču je 19. rujna otvorena izložba poznatog suvremenog hrvatskog umjetnika Zlatka Kesera. Izložba je ostvarena u suradnji s Wohninvestom, udruženjem austrijskih financijskih upravitelja, Društvom revizora i poreznih savjetnika i Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Beču, a organizirao ju je i postavio ugledni bečki financijski stručnjak, kolekcionar i promicatelj hrvatske umjetnosti Alfred Brogyányi. Za ovu prigodu Brogyányi je iz svoje opsežene zbirke „Ars Croatiae“ izdvojio 10 većih Keserovih ulja na platnu koja će do kraja godine krasiti reprezentativni poslovni prostor Wohinvesta.
Prilikom otvaranja goste je najprije pozdravio kolekcionar i kustos izložbe Alfred Brogyányi koji se zahvalio domaćinu Wohninvestu kao i Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beču koje je ovu izložbu uvrstilo u program Godine kulture Austrija Hrvatska 2017. Uzvanicima se obratio izvrši direktor Wohninvesta Robert Fotter, a potom i predstavnica VRH Beč, gospodarska savjetnica Tatjana Mrvoš. Na njeno nadovezao se i kustos izložbe Alfred Brogyányi prisjetivši se prvih dana svog poslovnog boravka u Hrvatskoj i prvih susreta s Hrvatskom i hrvatskim umjetnicima čiji su ga radovi privukli i oduševili.
Izložbi je nazočilo je oko 120 gostiju, među kojima su se našli i mnogi uglednici iz austrijskog političkog i kulturnog života. Ova uspješna večer bila je obogaćena hrvatskim specijalitetima, kao i hrvatskom glazbom.
(at.mfa.hr)