Predstava „Moj sin samo malo sporije hoda“ Ivora Martinića, u režiji Janusza Kice, i izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih gostuje u subotu, 1. lipnja, u Slovenskom narodnom gledališču u Ljubljani

Predstava „Moj sin samo malo sporije hoda“ Ivora Martinića, u režiji Janusza Kice, i izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih gostuje u subotu, 1. lipnja, u Slovenskom narodnom gledališču u Ljubljani.
U višestruko nagrađivanoj predstavi Moj sin samo malo sporije hoda progovara se o složenosti obiteljskih odnosa. U središtu obiteljske drame (ali i komedije) su majka i sin, no i cijela lepeza zamršenih relacija koje se isprepliću tijekom proslave sinovljeva dvadeset i petog rođendana. Prebrižna majka koja se fokusira na svojeg sina, dementna baka, otkačena teta i njezin zbunjeni muž… samo su neki od protagonista ove predstave.
Priča je to o nerazumijevanjima, neslaganjima, generacijskom srazu, bračnim razmiricama. Osnovno je pitanje što ga postavlja ova tragikomedija, kako prihvatiti Drugog odnosno drugačijeg, onoga kojeg volimo i onoga kojem ne možemo ili ne znamo pomoći? Moj sin samo malo sporije hoda, ocrtava sve zgode i nezgode odrastanja, zaljubljivanja, neuzvraćenih i uzvraćenih ljubavi, bolesti kućnih ljubimaca, mladenačkih i staračkih zaluđenosti… sve ono što nas svakodnevno prati u životu.
U predstavi glume: Vedran Živolić, Ksenija Marinković, Sreten Mokrović, Lucija Šerbedžija, Damir Šaban, Urša Raukar, Krešimir Mikić, Jadranka Đokić te Goran Bogdan.
(Večernji list)