Iz tiska je izašao dvobroj mjesečnika hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj koji, među inim, donosi prilog o životu i djelovanju nedavno preminuloga mons. Stankovića koji je tri desetljeća bio ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu te ravnatelj Hrvatskog Caritasa u najtežim danima Domovinskog rata

Iz tiska je izašao dvobroj Žive zajednice, za rujan i listopad, mjesečnika hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj. Od vijesti iz opće Crkve izdvaja se o ustanovljenju pape Franje „Svjetskog molitvenog dana za skrb o stvorenome“.  Tu su i brojne vijesti iz domovinske Crkve. U novom dvobroju je iscrpni intervju s nadbiskupom Petrom Rajičem, apostolskim nuncijem u Angoli i Sv. Tomi i Principu, a ranije na Arapskom poluotoku. Mons. Rajič u intervjuu ističe kako se narod koji moli može nadati svjetloj budućnosti. Ujedno je podsjetio na svoj životni put do svećeništva i biskupstva. U Sinju je na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, 15. kolovoza, proslavljena 300. obljetnica slavne pobjede pod Sinjem uz Gospin zagovor. Svečano misno slavlje predvodio je posebni Papin izaslanik kardinal Josip Bozanić koji je pozvao na molitvu za hrvatsko zajedništvo, o čemu se može iscrpnije čitati u novom dvobroju.

U subotu, 11. srpnja preminuo  je mons. Vladimir Stanković, jedan od nosivih stupova Katoličke Crkve u Hrvatskoj u drugoj polovici 20. stoljeća, svećenik koji je svojim djelovanjem veoma zadužio hrvatski narod u domovini i inozemstvu. Bio je tri desetljeća ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu te ravnatelj Hrvatskog Caritasa u najtežim danima Domovinskog rata. Više o životu i djelovanju mons. Stankovića u novom dvobroju.

U teološkom osvrtu u rubrici Biblijski pastoral mr. Anđela Jeličić svoj je novi prilog naslovila „Povrh svega ljubav“. Činjenica da čovjek ostavlja krvnu vezu kako bi stvorio novu obitelj, koja će postati rasadište novih života, govori da je bračna ljubav jača od krvne veze, ističe autorica. Tu su i brojne vijesti iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj od kojih se ističe 42. hrvatsko hodočašće u Altötting, u Bavarskoj, kao i dvostruko slavlje fra Radovana i fra Šimuna Šite Ćorića – 40. obljetnica misništva i 30. obljetnica njihova duhovno-domoljubnog glazbenog djelovanja.  Tu su i redovne rubrike za djecu Dječji kutak i Svijet mladih – Jugendwelt.

U prilogu na njemačkom jeziku delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina u svojoj se Poruci osvrnuo na veliku pomoć koju Njemačka pruža izbjeglicama. Glavni urednik mjesečnika dr. Adolf Polegubić uvodnik je posvetio pok. mons. Vladimiru Stankoviću koji je „mudro štitio slobodu hrvatskih iseljenika i hrvatskih katoličkih misija i od jugoslavenskih ambasada i od politiziranih migranata“.

Tekst: Adolf Polegubić