Na svečanom otvaranju bili su prisutni i gradonačelnik Zoran Damjanovski, članovi Predsjedništva ZHRM-a Siniša Ivanković, Ljerka Toth Naumova, Sonja Čreslovnik i Snježana Trojačanec, predstavnici Makedonsko- hrvatskog društva Tetovo i predstavnici tvrtki sponzora

Nakon godinu dana pripreme kumanovski ogranak ZHRM-a, na svečanom otvaranju, dao je na uporabu građanima prvi teren za boćanje u Kumanovu i Republici Makedoniji.
Teren za boćanje izgrađen je donacijama sponzora : Elektrane Makedonije, Općine Kumanovo koja je osigurala teren na Gradskom keju, građevinske tvrtke „Rotomak 2000“ koja je za donirani iznos izvela radove, arhitektonski biro „Vektor TT“ koji je izradio nacrt terena i dr., a sudjelovao je i Boćarski savez Republike Hrvatske.
Na svečanom otvaranju, uz brojne građane Kumanova i članove ogranka ZHRM-a, bili su prisutni i gradonačelnik Zoran Damjanovski, članovi Predsjedništva ZHRM-a Siniša Ivanković, Ljerka Toth Naumova, Sonja Čreslovnik i Snježana Trojačanec, predstavnici Makedonsko- hrvatskog društva Tetovo i predstavnici tvrtki sponzora.
-Teren za boćanje dar je male hrvatske zajednice građanima Kumanova i besplatan je za korištenje. Ne samo za Kumanovce, za sve Hrvate u Makedoniji ovaj teren znači puno zato što boćanje u Hrvatskoj ima stoljetnu tradiciju. Ponosni smo što je naš ogranak u Kumanovu prvi, jer je inicijativa krenula prije nekoliko godina u Tetovu. Vjerujemo da će se inicijativa prenijeti i na Tetovo, a mi ćemo iz Skopja ići u druge gradove igrati. Nadam se da dogodine neće biti samo jedna staza nego dvije tako da se može održati pravo natjecanje, kazala je Snježana Trojačanec, članica Predsjedništva ZHRM-a i članica Savjeta za Hrvate izvan RH.
Brojnim sugrađanima i gostima obratio se i kumanovski gradonačelnik Zoran Damjanovski.
– Poslije nekoliko susreta i inicijative vaše građanske udruge uspjeli smo realizirati ovaj projekt. Želim istaknuti da imamo posebnu suradnju s RH. U nekoliko hrvatskih gradova, koje sam posjetio, naše udruge imaju osigurane odlične uvjete za svoje aktivnosti. Ovo je skroman doprinos Općine Kumanova davanja potpora svim građanskim udrugama bez obzira na nacionalnost. Spomenut ću i najnoviji potez Republike Hrvatske koja je dala dozvolu Makedonskoj pravoslavnoj crkvi za izgradnju crkve u Hrvatskoj, a mi ćemo ovih dana izdati dozvolu za izgradnju katoličke crkve u Kumanovu, . rekao je obraćajući se brojnim sugrađanima i gostima kumanovski gradonačelnik Zoran Damjanovski.
Predsjednik kumanovskog ogranka ZHRM-a Ivan Šerkinić podijelio je svim sponzorima zahvalnicu i majicu s logom kumanovskog ogranka ZHRM-a, a gradonačelniku je dao da baci prvu boću i otvori teren za boćanje.
Predsjednik Ivan Šerkinić pozvao sve prisutne i članove Zajednice na izložbu slika Vlahe Brangjolice „Daleko od svjetla”, 27. studenoga u 19.30 sati u Domu kulture Trajko Prokopiev.
(www.zhrmku.org.mk)