Kazališnu predstavu autorice Štefice Fanjek „Više sreće drugi put“ izvest će AKUD „Žensko kazalište“ iz Gornjeg Jesenja u Hrvatskom zagorju, a nastup organizira Misijsko vijeće HKM Freiburg-Bad Säckingen i don Mato Drljo

U velikoj dvorani Sv. Ursule u Freiburgu 10. listopada će se održati kazališna predstava autorice Štefice Fanjek „Više sreće drugi put“. Izvest će je Amatersko kulturno-umjetničko društvo „Žensko kazalište“ iz Gornjeg Jesenja u Hrvatskom zagorju.
Nakon predstave uslijedit će nekoliko spletova pjesama u izvođenju vokalne skupine uz glazbenu pratnju jesenjanskih mužikaša. Nastup organizira Misijsko vijeće HKM Freiburg-Bad Säckingen i don Mato Drljo.

AKUD “Žensko kazalište” iz Gornjeg Jesenja osnovano je koncem 1974. u okviru tadašnjeg “Aktiva žena”, a ime je dobilo 1978. U sklopu društva, koje trenutno ima 30 članova, djeluje dramska sekcija, ženska vokalna skupina i muzički sastav. O društvu je snimljeno petnaestak TV- emisija, što predstava i kraćih programa (tzv. Male priče, producent Drago Bahun), što dokumentaraca. Napravljen je veliki broj radio-reportaža, objavljeno niz natpisa u dnevnom ili revijalnom tisku. Za uspjeh „Ženskog kazališta“ zaslužni su svi koji su kroz sve ove godine prodefilirali kroz njega, ali prvenstveno začetnica i voditeljica društva prof. Anica Fotak-Malogorski koja je pisala tekstove za predstave. Ona svoje predstave zove “životni kaj kabare”, a stručnjaci ih svrstavaju u pučki teatar. Nastupaju pod sloganom “Bolje je ljude nasmijavati nek rasplakati, jer v ovoj tužnoj dolini suza plača je ionak preveč!”
( www.hrvati-freiburg.de)