Taj prvi veliki zajednički projekt dvaju muzeja predstavljen je javnosti uoči obilježavanja 155. obljetnice željeznica u Hrvatskoj jer je prvi vlak u Hrvatskoj pušten u promet 24. travnja 1860. između Kotoribe, Čakovca i Macinca

Izložba je otvorena u Tehničkom muzeju u Zagrebu (Savska cesta 18), 29. prosinca.
Tehnički muzej i Hrvatski željeznički muzej, koji djeluje u sklopu HŽ Infrastrukture d.o.o., zajednički su postavili studijsko-tematsku izložbu “Željeznički kolodvori u Hrvatskoj – priča o ljudima, zgradama i vlakovima”. Taj prvi veliki zajednički projekt dvaju muzeja predstavljen je javnosti uoči obilježavanja 155. obljetnice željeznica u Hrvatskoj jer je prvi vlak u Hrvatskoj pušten u promet 24. travnja 1860. između Kotoribe, Čakovca i Macinca.
O izložbi je govorila ravnateljica Tehničkog muzeja Markita Franulić i autorice Neda Staklarević, muzejska savjetnica u Tehničkome muzeju, i Tamara Štefanac, ravnateljica Hrvatskoga željezničkog muzeja. Glazbeni program na otvorenju izveo je tamburaški orkestar Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Željezničar iz Zagreba koje je ove godine proslavilo 100. obljetnicu djelovanja kao najstarije od desetak željezničarskih kulturnih društava u Hrvatskoj.
(www.h-alter.org)

Više