U 16. zborniku, kojeg su uredili dr. Adolf Polegubić i dr. Boris Vulić, objavljeni su radovi dr. Ivana Bodrožića, dr. Mladena Parlova i dr. Borisa Vulića. Predgovor zbornika napisao je delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina, a recenzenti su doc. dr. sc. Davor Vuković i dr. sc. Edvard Punda

Iz tiska je izašao 16. po redu zbornik radova s godišnjih pastoralnih skupova hrvatskih svećenika, đakona, pastoralnih suradnica i suradnika iz Zapadne Europe, koje organizira Hrvatski dušobrižnički ured iz Frankfurta na Majni. U novom zborniku su predavanja sa skupa održanog od 22. do 25. rujna 2014. u Vierzehnheiligenu u Njemačkoj o temi „Zapadna civilizacija u raskoraku između vjere i razuma“.
Zbornik, kojeg su uredili dr. Adolf Polegubić i dr. Boris Vulić, nosi naziv „Zapad, vjera i razum“, a u njemu su objavljeni radovi dr. Ivana Bodrožića „Odnos vjere i razuma u kasnoantičkom svijetu“ i „Teologija o vjeri i razumu Ivana Pavla II. prema enciklici Fides et ratio“, dr. Mladena Parlova „Odnos vjere i razuma kroz srednji vijek i renesansu“ i „Razumska krepost vjere – temelj kršćanskoga života“ i dr. Borisa Vulića „Novovjekovlje: veliko razdruživanje vjere i razuma“ i „Nužnost kršćanske vjere u oblikovanju ´europskoga razuma´“.
Predgovor zbornika napisao je delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina, a recenzenti su doc. dr. sc. Davor Vuković i dr. sc. Edvard Punda. Zbornik je izdan ove godine u ediciji Diaspora croatica, knj. 21, Hrvatskoga dušobrižničkoga ureda iz Frankfurta na Majni.

Tekst: Adolf Polegubić