Zbornik, među ostalim, donosi i poseban osvrt na radove bugarskih i hrvatskih znanstvenika s temama vezanim za djelovanje biskupa Josipa Jurja Strossmayera i bugarsko-hrvatske veze

“Bugarsko-hrvatski politički i kulturni odnosi kroz stoljeća” naziv je zbornika koji će u Đakovu biti predstavljen u petak, 8 travnja.
Predstavljanje zbornika – o 111. godišnjici biskupove smrti – organiziraju Spomen-muzej biskupa Strossmayera, Bugarska akademija znanosti, Institut za balkanistiku s Centrom za trakologiju iz Sofije i Društvom hrvatskih književnika, Ogranak Osijek.
Predstavljanje će biti održano u petak, 8. travnja 2016., u 11 sati u prostorima Spomen-muzeja biskupa Strossmayera, Luke Botića 2, Đakovo.
Izdavač zbornika je Institut za balkanistiku sa Centrom za trakologiju Bugarske akademije znanosti u Sofiji, a među ostalim donosi i poseban osvrt na radove bugarskih i hrvatskih znanstvenika s temama vezanim za djelovanje biskupa Josipa Jurja Strossmayera i bugarsko-hrvatske veze. (radio.hrt.hr/radio-osijek)