Književne susrete u Koljnofu pokrenuli su sadašnji predsjednik Društva hrvatskih književnika Đuro Vidmarovoć i Franjo Pajrić iz Koljnofa

U okviru 9. Koljnofskih književnih susreta, koji su završili 12. studenoga, u četvrtak su u Koljnofu i Petrovom Selu predstavili knjigu o svim dosadašnjim književnim susretima u Koljnofu. Na 240 stranica su tiskani radovi inspirirani hrvatskim književnim susretima u Koljnofu.
Glavni urednik Franjo Pajrić je kazao kako zbornik ne sadrži samo liriku i prozu, već sve žanrove pisane hrvatske riječi – tako i putopise i sjećanja. Svrha im je da, prije svega Hrvati u Hrvatskoj doznaju više o Gradišćanskim Hrvatima.
Na književnim susretima u Koljnofu sastaju se članovi Društva hrvatskih književnikov iz Hrvatske s gradišćanskohrvatskim piscima. Pokrenuli su ih je sadašnji predsjednik Društva hrvatskih književnika Đuro Vidmarovoć i Franjo Pajrić iz Koljnofa.
Na ovogodišnjim, 9. književnim susretima su, uz ine, gostovali književnici Josip Petrlić Pjero i Nikša Krpetić, koji su bili u školama u Petrovom Selu, Koljnofu i Velikom Borištofu. Na okruglom stolu u subotu na temu Pučki teatar kao čuvar kulturne lokalne zajednice bila je nazočna Ana Šoretić, autorica iz Cogrštofa.
(Hrvatska redakcija ORF-a)