U dvorani Concert Noble u Bruxellesu koncert se održava pod visokim pokroviteljstvom belgijske kraljevske obitelji i predsjednika Republike Hrvatske dr. sc. Ive Josipovića

U iščekivanju pridruživanja zemljama članicama Europske unije, uoči Dana državnosti Republike Hrvatske, u ponedjeljak, 24. lipnja, u 19 sati u dvorani Concert Noble u Bruxellesu, nastupit će Zbor i Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Tončija Bilića.
Izuzetan glazbeni i društveno-politički događaj u samom središtu Europske unije, u Europskoj četvrti grada Bruxellesa gdje je smještena povijesno i arhitektonski znamenita dvorana Concert Noble, predstavit će hrvatsku kulturu i hrvatsku glazbenu baštinu u izvedbi ansambala – čuvara i promotora te baštine – Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a.
Posjetitelji će čuti izbor iz nekih od ponajboljih primjera našeg umjetničkog i tradicijskog stvaralaštva: ulomke iz opere Porin Vatroslava Lisinskog, finale 104. Simfonije Josepha Haydna uz napjev Oj Jelena, Jelena, 7. simfoniju u G-duru Luke Sorkočevića, Poskočicu iz Istarske suite Natka Devčića, stavak Svet iz Glagoljaškog rekvijema Igora Kuljerića, Završno kolo iz opere Ero s onoga svijeta Jakova Gotovca, kao i dvoglasje tijesnih intervala Istre i Hrvatskog primorja, ojkanje te dalmatinsku klapsku pjesmu.
Koncert se održava pod visokim pokroviteljstvom belgijske kraljevske obitelji i predsjednika Republike Hrvatske dr. sc. Ive Josipovića.
(HRT)