Sudjelovalo je 90 pedagoga iz Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Kanade, Ugarske, Makedonije, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije i Švedske

Na otoku Visu se održao seminar za učitelje i odgojitelje, pripadnike hrvatskih nacionalnih manjina ili hrvatskih iseljenika. Sudjelovalo je 90 pedagoga iz Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Kanade, Ugarske, Makedonije, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije i Švedske.
Gradišćanske Hrvate su zastupali Ivan Rotter iz Matrštofa, Andrea Radoš iz Željeznog, Ana Galović iz Hrvatskoga Groba i Katarina Zvonarić iz Velikoga Borištofa.
Iako je program seminara bio jako gust, sudionici su imali mogućnost da razgovaraju i razmijene iskustva na području podučavanja.
Uz predavanja u okviru seminara, sudionici su imali i mogućnost upoznavanja otoka. Sudionici su bili i na izletu do Modre špilje na istočnoj strani otoka, u Biševu.
Seminar za učitelje i odgojitelje, koji su pripadnici hrvatskih nacionalnih majna ili hrvatskih iseljenika svako ljeto priređuje Agencija za odgoj i obrazovanje u Zagrebu.
(Hrvatska redakcija ORF-a)