Hrvatsko kulturno društvo organiziralo je tečaj za učenike od 11 do 16 godina. Na programu su bili različiti izleti, zabava i prije svega učenje gradišćanskohrvatskoga ili standardnoga hrvatskoga jezika. Sedamnaestoro učenika su podučavale učiteljice Rita Jandrišić iz Pinkovca i Andrea Radoš

Završio je jezični tečaj za mlade u Puli u Istri. Hrvatsko kulturno društvo organiziralo je tečaj za učenike od 11 do 16 godina. Na programu su bili različiti izleti, zabava i prije svega učenje gradišćanskohrvatskoga ili standardnoga hrvatskoga jezika. Podučavale su učiteljice Rita Jandrišić iz Pinkovca i Andrea Radoš.
Po prvi put tečaj se održao u novom kampusu Sveučilišta u centru grada. To je za organizatora, tajnika HKD-a Matthiasa Wagnera, bilo idealno jer nije daleko do grada i učionica. Djeca su ove godine bila smještena u novim i modernim kućama, a kampus nudi i različite mogućnosti zabavu, na primjer stolni tenis.
Na tečaju je sudjelovalo 17 učenika, znatno manje nego lani kad ih je bilo skoro 50. U budućnosti uzbog učinkovitosti programa namjeravaju ograničiti broj sudionikov na 30-oro djece.
Sudionici tečaja imaju na dnevnom programu učenje hrvatskoga ili gradišćanskohrvatskoga jezika tri sata dnevno. HKD je priredio jezični tjedan u Puli po drugi put, prije toga bio je u Splitu. Hrvatsko kulturno društvo u ljetnim mjesecima priređuje Hrvatski kamp u Velikom Borištofu i Hrvatski tjedan u Stinjakima
(Hrvatska redakcija ORF-a)