Laureati nagrade za najbolje glumačko ostvarenje su Ozren Grabarić za ulogu u predstavi “Odisej” i Elizabeta Kukić za ulogu Živke Popović Ministarke u predstavi “Gospođa ministarka” u produkciji Satiričkog kazališta „Kerempuh” iz Zagreba

Ceremonijom dodjele nagrada 2. rujna je u Tivtu završen ovogodišnji, osmi po redu međunarodni Festival mediteranskog teatra „Purgatorije”, kao i istoimena ljetna manifestacija kulture, koja je u protekla skoro tri mjeseca publici ponudila preko 80 raznovrsnih kulturnih programa.
Festivalski žiri u sastavu prof. dr Darko Antović – teatrolog, predsjednik žirija Zoran Živković – producent, Vesna Vujošević – glumica, Petar Pejaković – redatelj i Dragana Tripković, dramaturg i publicist, nakon odgledanih predstava u službenoj selekciji, odlučio je većinom glasova, da nagradu za najbolju predstavu dodijeli predstavi „Odisej” u produkciji Kazališta “Ulysses” – Brijuni. U konkurenciji su bile predstave GDK “Gavella” iz Zagreba, Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Slovenskog narodnog gledališća iz Maribora, “Ateljea 212” iz Beograda, “Sterijinog pozorja” iz Novog Sada i “Teatra na Navigatorot” iz Skopja.
Laureati nagrade za najbolje glumačko ostvarenje, po jednoglasnoj odluci žirija, ravnopravno su Ozren Grabarić za ulogu u predstavi “Odisej” i Elizabeta Kukić za ulogu Živke Popović Ministarke u predstavi “Gospođa ministarka” u produkciji Satiričkog kazališta „Kerempuh” iz Zagreba.
Većinom glasova, žiri je nagradu za glumačku bravuru dodijelio Saši Torlakoviču za ulogu Thomasa Manna u predstavi „Čarobnjak” u produkciji Narodnog pozoriša iz Sombora. Specijalna nagrada za umjetničko dostignuće pripala je predstavi „Filomena Marturano” u koprodukciji Centra za kulturu Tivat i Gradskog pozorišta iz Podgorice.
(Radio dux)