Vjernici i štovatelji sveca zaštitnika grada Kotora , proslavili su svetog Tripuna jutros po 1206. put. Svetu misu predvodio je generalni vikar Kotorske biskupije don Anton Belan, a koncelebrirao je don Ante Dragobratović. Po staroj tradiciji mornari kopljanici Bokeljske mornarice čuvali su počasnu stražu na misama u bazilici, katedrali Sv. Tripuna

Vjernici i štovatelji sveca zaštitnika grada Kotora proslavili su svetog Tripuna jutros po 1206. put. Svetu misu predvodio je generalni vikar Kotorske biskupije don Anton Belan, a koncelebrirao je don Ante Dragobratović. Po staroj tradiciji mornari kopljanici Bokeljske mornarice čuvali su počasnu stražu na misama u bazilici, katedrali Sv. Tripuna.
Don Anton Belan je u svojoj propovijedi naglasio važnost i vrijednost priznanja kršćanske vjere osamnaestogodišnjeg mladića Tripuna pred prefektom Akvilinom riječima “nomen mihi Тrурhоn est, Religione Christianus sum” zbog čega mu je kasnije i odrubljena glava.
Vanjska proslava, svečanost i procesija sv. Tripuna, održat će se u nedjelju, 8. veljače. Odlukom kotorskog biskupa iz 2000. godine Vanjska proslava i procesija slave se prve nedjelje nakon 3. veljače kako bi u procesiji neradnim danom sudjelovalo što više vjernika i štovatelja sv. Tripuna.
(Radio Dux)