U šibenskoj katedrali novozaređenom šibenskom biskupu mons. Tomislavu Rogiću obratili su se predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić, generalni vikar mons. Marinko Mlakić, u ime laika Igor Friedrich i dosadašnji biskup Ante Ivas

Na kraju mise biskupskoga ređenja 25. srpnja u šibenskoj katedrali novozaređenom šibenskom biskupu mons. Tomislavu Rogiću obratili su se predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić, generalni vikar mons. Marinko Mlakić, u ime laika Igor Friedrich i dosadašnji biskup Ante Ivas.
Obraćajući se dosadašnjem šibenskom biskupu Ivasu, generalni vikar mons. Marinko Mlakić rekao je da ovaj dan završava 20-godišnje pastirsko služenje mons. Ivasa Šibenskoj biskupiji. Mons. Mlakić je uime svećenika, redovnika i redovnica Šibenske biskupije zahvalio mons. Ivasu za sve izgovorene i napisane riječi, za sve odluke i službe koje im je podijelio, za sve pastoralne i druge pothvate koje je s njima poduzimao, zaželjevši mu da još dugo poživi u zasluženom miru i da ih prati svojim molitvama. Dosadašnji šibenski biskup Ivas zahvalio je Bogu i Gospi, svetima Nikoli, Anti i Klari na svemu što je primao, davao i darivao.
U ime laika novoga biskupa pozdravio je vjeroučitelj i ravnatelj Ekonomske škole u Šibeniku Igor Friedrich.
U nastupnom govoru novi šibenski biskup Rogić priznao je da je došao zbunjen i sa zebnjom, ali da se ta zebnja topila i topi svakog dana sa svakim susretom, svakim novim poznanstvom.
Na slavlju biskupskoga ređenja okupili su se brojna rodbina i prijatelji biskupa Rogića, mnoštvo vjernika te predstavnici političkoga i kulturnoga života. Liturgijsko pjevanje predvodio je katedralni zbor Šibenik i Pivači sv. Jakova, pod vodstvom Jelene Mikulandre, uz orguljsku pratnju Nikole Lovrića Caparina. Ceremonijari na misi ređenja bili su don Roko Glasnović, biskupov tajnik i upravitelj župe Jadrtovac, i don Krešimir Mateša, katedralni župnik u Šibeniku. Biskup Rogić na misi je bio u misnici, daru Šibenske biskupije. Za misna slavlja koristit će dva kaleža, jedan je s njegove mlade mise, a drugi je dar župljana Udbine.

Opširnije, uz fotogaleriju