Kupon s kategorijama za nominacije izlazit će puna tri tjedna, sve do 27. siječnja, do kada na originalnim kuponima iz Večernjeg lista trebaju biti poslana sva imena kandidata za ovogodišnje nagrade

Večernji list je objavom kupona za nominacije kandidata u svom današnjem (5. siječnja) inozemnom izdanju započeo 12. po redu godišnji izbor za Večernjakovu domovnicu.
Od danas pa sve do 27. siječnja čitatelji Večernjeg lista, klubovi, udruge, zajednice ili slična hrvatska udruženja izvan domovine mogu slati nominacije za 12. izbor najpopularnijih iseljenika u kategorijama: sport, glazba, gluma i spektakl.
Finalna večer Večernjakova održat će se u subotu, 24. ožujka 2018. godine, u Kongresnoj dvorani Kurhaus u Bad Homburgu kod Frankfurta na Majni.
Kupon s kategorijama za nominacije izlazit će puna tri tjedna, sve do 27. siječnja, do kada na originalnim kuponima iz Večernjeg lista trebaju biti poslana sva imena kandidata za ovogodišnje nagrade. Kao i ranijih godina, nominacije mogu slati čitatelji Večernjeg lista, klubovi, udruge, zajednice ili slična hrvatska udruženja izvan domovine.
Nakon što dobijemo imena svih nominiranih, Večernjakov stručni žiri po kategorijama će odabrati najuspješnije koji konkuriraju za ovogodišnje nagrade. Sve izabrane kandidate predstavit ćemo u prvom krugu izbora na stranicama inozemnog izdanja Večernjeg lista.
Uz brojne uzvanike iz domovine i iseljeništva, pozivnice za finalnu večer dobivaju i predstavnici najuspješnijih hrvatskih udruga, klubova i zajednica iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Italije, Francuske, Belgije, Nizozemske i drugih zemalja.
(Fenix Magazin)