Finalna večer Večernjakova izbora održat će se u subotu, 4. ožujka u kongresnoj dvorani Kurhaus u Bad Homburgu nedaleko od Frankfurta na Majni. Birat će se najpopularniji sportaš, sportašica, najpopularnija amaterska sportska momčad, najpopularniji glazbenik, pjevač, glumac, najznačajniji događaj godine, te najuspješnija hrvatska udruga i osoba godine

Ulaskom u 2017. godinu započeo je i 11. izbor najpopularnijih Hrvata u iseljeništvu za nagradu Večernjakova domovnica. U tiskanom izdanju Večernjeg lista za Europu svakodnevno se objavljuju kuponi s nominacijama za najprestižniju iseljeničku nagradu u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakla. Birat će se najpopularniji sportaš, sportašica, najpopularnija amaterska sportska momčad, najpopularniji glazbenik, glazbenica, pjevač, pjevačica, najpopularniji glumac, glumica, najznačajniji događaj godine, te najuspješnija hrvatska udruga i osoba godine. Svaka kandidatura mora nositi osnovne podatke o predlagatelju (telefon ili mail adresa) te podatke o onomu koga se nominira, uz kratko objašnjenje nominacije.

Finalna večer Večernjakova izbora održat će se u subotu, 4. ožujka u kongresnoj dvorani Kurhaus u Bad Homburgu nedaleko od Frankfurta na Majni. Domaćin svih izbora, kao i ovogodišnjeg, je Bad Homburg – grad prijatelj Dubrovnika.

Sigurno je kako će i na ovoj Domovnici nastupiti neka od renomiranih hrvatskih glazbenih imena iz domovine i iseljeništva. Kako doznajemo, među njima će biti i nova hrvatska glazbena zvijezda Ivan Zak te mlada pjevačica Sementa Rajhard.

Finalna večer s gala večerom i ove godine će okupiti oko 600 uzvanika iz Njemačke, Švicarske, Austrije, Belgije, Francuske, …. te BiH i Hrvatske. (Fenix Magazin)