U kazalištu „Marina Držića” u Dubrovniku odigrani su Zapisi…. u izvedbi Trpimira Jurkića. Teatar otvara svoj prostor da u svojevrsnoj scenskoj meditaciji progovori riječi ovoga Bokelja, povjesničara umjetnosti, intelektualca, a nadasve župnika Svetog Stasije u Dobroti, posljednjeg katoličkog svećenika iz Prčnja

U kazalištu „Marina Držića” u Dubrovniku 9. studenoga su odigrani ‘Zapisi iz nevremena’ don Branka Sbutege u izvedbi Trpimira Jurkića.
Zapisi don Branka Sbutege nisu puki dokument vremena, nego zapisi srca. Pa premda ti zapisi nisu dramski tekstovi, nego novinske kolumne, eseji i priče, ipak je svaki od njih, sam za sebe, drama. Drama čovjeka koji duboko proživljava (ne)vrijeme u kojem se zatekao. Zato te riječi pozivaju da ih se izgovori i izgovara uvijek nanovo i da ih se utiskuje u ‘živo ljudsko srce’. Teatar otvara svoj prostor da u svojevrsnoj scenskoj meditaciji progovori riječi ovoga Bokelja, povjesničara umjetnosti, intelektualca, a nadasve župnika Svetog Stasije u Dobroti, posljednjeg katoličkog svećenika iz Prčnja.
Izbor tekstova i izvedbu Trpimir Jurkić zaokružio je mišlju kako: „Ova predstava, ili kako vam drago, željela bi baš to. Te riječi utisnuti u živo ljudsko srce. A sve one su zapravo zapisi jedne druge istine života koja je mnogo trajnija od svakog našeg užasa.”
(Radio Dux/dubrovački.hr)