Misija ove nevladine organizacije je promicati, istraživati i čuvati hrvatsku kulturnu i znanstvenu baštinu i poticati svekoliki duhovni i kulturni preporod

Na Facebooku je otvorena stranica “Zaklada Zvonko Bušić Taik. Nosi ime najpoznatijeg hrvatskog političkog aktivista, a u opisu stoji “Domoljublje, humanitarizam i promicanje hrvatske baštine!”
Misija ove nevladine organizacije je promicati, istraživati i čuvati hrvatsku kulturnu i znanstvenu baštinu i poticati svekoliki duhovni i kulturni preporod. “Zalagat ćemo se za temeljne društvene vrijednosti i popularizaciju hrvatske znanosti, povijesti i kulture”, stoji u opisu.
U skladu s financijskim mogućnostima, Zaklada će pomagati hrvatskim učenicima i studentima u školovanju. Bavit će se dobrotvornim radom i sudjelovati u humanitarnim akcijama. Zaklada će izdavati publikacije, časopise, knjige i elektroničke zapise s područja svog djelovanja, priređivati znanstvene i stručne skupove i javne tribine te organizirati predavanja istaknutih kulturnih stručnjaka. Zaklada će izdavati publikacije, časopise, knjige i elektroničke zapise s područja svog djelovanja, priređivati znanstvene i stručne skupove i javne tribine te organizirati predavanja istaknutih kulturnih stručnjaka.”
Izvršni odbor Zaklade čine Julienne Bušić, Nikica Valentić, Dražen Budiša, Zdravka Bušić, fra Jozo Grbeš, Stojko Vranković, Mario Bušić, Marija Šprljan, Karlo Jarčan, Josip Đerek, navedeno je na Facebook stranici.
(www.dnevno.hr)

Radionica u DHK