Organizatorica izložbe, Maja Mozara iz Hrvatske matice iseljenika, najavila je kako će izložba ovog ljeta biti postavljena u galerije u Stonu i Trogiru, a o djelima bečkih umjetnika govorio je povjesničar umjetnosti Stanko Špoljarić

U toplo ljetnje predvečerje, u atriju Dominikanskog samostana u ponedjeljak, 23.lipnja otvorena je zajednička izložba slikara Ante Kolendića i Miše Babića koji žive i rade u austrijskoj metropoli, Beču.
Izložbu je emotivnim riječima otvorio fra Stjepan Krasić, a otvaranje koje se pretvorilo u prvorazredni kulturni događaj uveličao je operni pjevač, inače prvak Bečke opere Mladen Jakišić . Njegov je nastup popraćen ovacijama.
Rodom iz Luke kod Stona, Ante Kolendić se školovao u Dubrovniku; zanat kalafata je izučio sa svojim djedom a prve slikarske poduke stekao je o kod dubrovačkog slikara Josipa Škerlja. Od 1987. je u Beču gdje je upoznao prof. Mišu Babića i u njegovom ateljeu do danas radi te se usavršava u slikarskim tehnikama. U Beču je 2004.otvorio galeriju i radionicu za izradu unikatnih okvira i pozlate. Akademski slikar Mišo Babić rođen je u BiH, diplomirao je na ALU u Sarajevu a 1979-89.radi u stvara u Parizu a potom do 1992. u Italiji . Otada do danas radi kao slobodni umjetnik u Beču.
Organizatorica izložbe, Maja Mozara iz Hrvatske matice iseljenika, je najavila kako će izložba ovog ljeta biti postavljena u galerije u Stonu i Trogiru a o djelima umjetnika govorio je zagrebački povjesničar umjetnosti Stanko Špoljarić:

Fotografije
s izložbe