Vrhunac posjete gradu podno Kleka bio je prekrasni koncert na otvorenoj pozornici Frankopanske kule u centru grada, u sklopu “Frankopanskih večeri”, uz sudjelovanje KUD-ova “Klek iz Ogulina, „Sveti Juraj“ iz Zagorja te St. George Jr. i Odrasli tamburaški zborovi iz Cokeburga, predvođenih glavnim predsjednikom HBZ-a Bernardom Luketichem

Još uvijek su svježa sjećanja na srpanjski posjet gradskoj vijećnici Ogulina gdje nas je primio gradonačelnik Jure Turković, na posjet Ogulinskom Zagorju (i Desmericama) te divnom pikniku odsjeka 2001 “Frankopan” priređenom na Šmitovom jezeru u podnožju strme Kapele.
Vrhunac posjeta gradu podno Kleka bio je prekrasni koncert na otvorenoj pozornici Frankopanske kule u centru grada, u sklopu “Frankopanskih večeri”, uz sudjelovanje kulturno-umjetničkih društava: “Klek iz Ogulina, „Sveti Juraj“ iz Zagorja te St. George Jr. i Odrasli tamburaški zborovi iz Cokeburga, Pensilvanije predvođenih glavnim predsjednikom HBZ-a Bernardom Luketichem.
Bio je to predivni spoj domovinske i iseljene Hrvatske. Rodni grad Ogulin i Ogulinsko Zagorje predsjednikova oca Ivana Luketića pobudio je mnoge emocije dolaskom njegovih potomaka i prijatelja u ovaj životopisan kraj.

Ovako je bilo u Ogulinu

Tekst: Franjo Bertović