Dvodnevna proslava počinje koncertom u školi Bentworth u obližnjem gradu Bentleyvillu, a slijedi procesija i tamburaška misa. Ove godine u goste dolazi KUD Nova nada pod vodstvom Stevea Talana iz Detroita i društvo Ogulin, odsjek 530 HBZ iz St. Thomasa, Kanada

Tradicionalno Jurjevo koje već godinama održava Oomladinski tamburaški zbor Sv. Juraj odsjeka 354 Hrvatske bratske zajednice ove će se godine održati u subotu i nedjelju, 25. i 26. travnja. Dvodnevna proslava počinje koncertom koji će se 25. travnja u 16,00 sati održati u školi Bentworth u obližnjem gradu Bentleyvillu, PA.
Dvosatni kulturno-umjetnički program otvorit će Omladinski tamburaški zbor Sv. Juraj pod vodstvom Marlene i Dana Kochisa, Bernadette Luketich-Sikaras i Dereka Hohna. Ove godine u goste im dolazi KUD Nova nada pod vodstvom Stevea Talana iz Detroita, Michigan. Domaćini se vesele i dolasku članova i prijatelja iz društva Ogulin, odsjek 530 HBZ iz St. Thomasa, Kanada. Članovi odsjeka 530 svake godine povodom Jurjeva dolaze u Cokeburg, a juraši, u kolovozu, idu na njihov piknik koji se u to vrijeme godine održava u St. Thomasu.
Članovi dvaju odsjeka uglavnom vuku svoje korijene iz okolice Ogulina u Hrvatskoj. U Omladinskom tamburaškom zboru Sv. Juraj članovi su djeca čiji preci potječu iz Zagorja Ogulinskog, a dobio je ime po crkvi Sv. Juraj u tom mjestu.

Jurjevo se smatra najvećom godišnjom svetkovinom i susretom Ogulinaca iz SAD-a i Kanade, koji tako promiču i obilježavaju svoje običaje. Vrhunac proslave bit će u nedjelju, 26. travnja kada će se održati procesija i tamburaška misu u 11,00 sati u crkvi Ave Maria u Bentleyvillu. Procesija do crkve počinje kod dvorane Knights of Columbus a svi tamburaši će biti u narodnim nošnjama. Misu će služiti vlč. Leonard Blostić. Prinose za blagoslov u crkvi će u narodnim nošnjama nositi mladi članovi zbora Sv. Juraj, dok će na misi svirati i pjevati odrasli juraši.
Poslije mise svi se vraćaju u Hrvatski dom u Cokeburgu gdje će se nastaviti s proslavom. U nedjelju poslije podne u gornjoj dvorani kluba svirat će tamburaški sastav Zabava iz Pittsburgha.
(Zajedničar)