Tenisač Ćorić: Ovo je jedna od mojih najvećih pobjeda, nadvisivši 3. tenisača svijeta Andyja Murrayja

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić svoju je četvrtfinalnu pobjedu 26. veljače 2015. na turniru u Dubaiju nad 3. tenisačem svijeta Britancem Andyjem Murrayem (6-1, 6-3) nazvao “jednom od najvećih u karijeri”.
Pobijedivši 3. tenisača svijeta Andyja Murrayja sa 6-1, 6-3 za 79 minuta 18-godišnji Zagrepčanin Borna Ćorić postao je prvi tinejdžer poslije Rafaela Nadala koji se probio do polufinala ATP turnira u Dubaiju.
“Ovo je zasigurno jedna od mojih najvećih pobjeda”, izjavio je Ćorić i pojasnio taktiku kojom je slomio ovogodišnjeg finalista Australian Opena.
“Samo sam želio održavati visoku razinu igre, što duže držati loptu u igri, a to sam činio jako dobro. I odlično sam se kretao”.
Nadal je kao 19-godišnjak osvojio naslov u Dubaiju 2006., a upravo je preko Španjolca u Baselu prošle godine Ćorić došao do polufinala turnira u Baselu, što mu je donijelo naslov najmlađeg člana Top 100 društva na kraju prošle sezone.
“Još uvijek imam problema kad igram protiv najboljih igrača i kad oni igraju dobro. Protiv njih uvijek moram biti u idealnom izdanju, a ako sam na 100 posto svog fizičkog i mentalnog potencijala, onda vjerujem da se mogu nositi i s najboljima”, rekao je Ćorić koji je prije dvije godine u Davis Cup dvoboju u Umagu u tri seta izgubio od Murrayja.
“Njegov sadašnji renking pokazuje da je od tada jako napredovao. Donosi odlične odluke na terenu. Sad je i snažniji, ima i bolji servis. Danas nije mnogo griješio. Igrao je vrlo dobro i dobro se kretao”, pohvalio je Murray svog suparnika i dodao da je “previše žurio i sam napravio previše pogrešaka”.

Izvor: Hina