Glazbenici su održali koncerte u Teatru El Circulo u Rosariju, na središnjem gradskom trgu Rosarija i u Eksperimentalnom centru Teatra Colón u Buenos Airesu pred brojnom publikom u kojoj su bili i predstavnici hrvatske iseljeničke zajednice

Zagrebački kvartet saksofona ponovno je s velikim uspjehom gostovao u Argentini. U Teatru El Circulo u Rosariju, 5. studenog održan je prvi od ukupno tri koncerata, pred brojnom publikom u kojoj su bili i predstavnici hrvatske iseljeničke zajednice. Dana 6. studenog zagrebački su umjetnici nastupili, gdje je njihova izvedba djela suvremenih hrvatskih i američkih skladatelja također izazvala ovacije brojnih posjetitelja.
Treći koncert održan je 7. studenog u Eksperimentalnom centru Teatra Colón u Buenos Airesu. Zagrebački kvartet saksofona i ovom je prigodom oduševio nazočne, prije svega svojom tehničkom perfekcijom i vrhunskom interpretacijom, a dodatno i neposrednošću nastupa. U maštovito sastavljenom programu (Dubravko Detoni, Boris Papandopulo, Elliot de Borgo, Milko Lazar, Phil Woods), vidno motivirani ansambl hrvatskih glazbenika, u sjajnoj interakciji s publikom, pružio je jedinstveni doživljaj visoke umjetničke razine.
Sva tri koncerta organizirana su pod pokroviteljstvom VRH Buenos Aires, u suradnji s Poglavarstvom Grada Rosario i Provincije Santa Fe, Upravom teatra Colón u Buenos Airesu, uz podršku Ministarstva kulture RH.
Kvartet je osnovan 1989. godine, u sastavu: Dragan Sremec – sopran saksofon, Goran Merčep – alt saksofon, Saša Nestorović – tenor saksofon i Matjaž Drevenšek – bariton saksofon. Zagrebački kvartet saksofona gostovao je u mnogim europskim zemljama te u Kanadi i SAD-u.
(http://ar.mvep.hr/hr)