Leo Panzic, organizator turneje i predstavnik Hrvatskog kulturnog društva Auckland je naglasio je kako je koncert, s dragim prijateljima Maorima i Samoancima, način da se kaže hvala Hrvatskoj. Panzic je predstojnici Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u znak zahvalnosti za potporu organizaciji turneje, uručio prigodni dar – tkaninu s hrvatskim i maorskim motivima koja simbolizira 150 godina prijateljstva Hrvata i Maora 

U prepunoj dvorani zagrebačkog satiričnog kazališta Kerempuh održan je 5. srpnja koncert hrvatsko novozelandskog Folklornog ansambla „Kralj Tomislav“, „Klape Samoana“ i maorske Kapa haka grupe „Te Roopu Tarara o Aoteraroa“.
Koncert je održan u znak zahvale za potporu organizaciji turneje „Ujedinjeni u hrvatskoj pjesmi“ u kojoj će u 12 hrvatskih gradova predstaviti dio kulturne razglednice Novog Zelanda a čiji je pokrovitelj Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Uz predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića i potpredsjednika Hrvatskog sabora Nenada Stazića, koncertu su nazočili i Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske , Ante Kotromanović, ministar obrane, prof. Berislav Šipuš, ministar kulture, prof.dr.sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, Nj. E. Susan Cox, veleposlanica Australije u Republici Hrvatskoj, Damir Kušen, veleposlanik Republike Hrvatske u Australiji i Novom Zelandu, Nikola Jelinčić, počasni konzul Novog Zelanda u Republici Hrvatskoj te Goran Katić, predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Auckland.
Leo Panzic, organizator turneje i predstavnik Hrvatskog kulturnog društva Auckland je naglasio je kako je koncert, s dragim prijateljima Maorima i Samoancima, način da se kaže hvala Hrvatskoj. Panzic je predstojnici Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u znak zahvalnosti za potporu organizaciji turneje, uručio prigodni dar – tkaninu s hrvatskim i maorskim motivima koja simbolizira 150 godina prijateljstva Hrvata i Maora.
Predstojnica Krstičević zahvalila se Goranu Kačurevu, umjetničkom ravnatelju FA Kralj Tomislav koji je pokretač cijelog projekta, svim izvođačima te Hrvatskom kulturnom društvu Auckland i cijeloj hrvatskoj zajednici na Novom Zelandu. Berislav Šipuš, ministar kulture uručio je zahvalnice Hrvatskog društva skladatelja Klapi Samoana, maorskoj grupi „Te Roopu Tarara o Aoteraroa“ i FA „Kralj Tomislav“ za njihov doprinos promicanju hrvatske kulture i afirmacije hrvatskog glazbenog stvaralaštva na dalekom Novom Zelandu ali i diljem svijeta.

Pogledajte fotogaleriju