Na samo novogodišnje jutro, Zagrebačka filharmonija održala je svečani novogodišnji koncert pod ravnanjem Mo. Leopolda Hagera. Solistički dio pripao je Benjaminu Schmidu, virtuoznom violinistu kojeg već sada svrstavaju u najveće violiniste 20. stoljeća

Zagrebačka filharmonija drugi put zaredom pozvana je nastupiti u austrijskom Salzburgu u novogodišnje jutro. Grad Salzburg sa svojom snažnom glazbenom tradicijom svojevrsni je europski hram glazbe. Ovaj neveliki grad u Austriji svijetu je dao velikog, ako ne i najvećeg – Mozarta, a uz austrijsku prijestolnicu, Beč, gradio je tradiciju glazbene izvrsnosti uz koju danas vezuju njegovo ime i brend.

Na samo novogodišnje jutro, 1. siječnja, Zagrebačka filharmonija održala je svečani novogodišnji koncert pod ravnanjem Mo. Leopolda Hagera. Maestro Hager, rođen i odgajan u okruženju glazbenog Salzburga, bečkih novogodišnjih koncerata i austrijske glazbene izvrsnosti, najbolje zna kako napraviti atmosferu i upriličiti svečanost karakterističnu upravo za novogodišnje koncerte. Solistički dio pripao je Benjaminu Schmidu, virtuoznom violinistu kojeg već sada svrstavaju u najveće violiniste 20. stoljeća. Rođeni Austrijanac sa stalnom adresom u Salzburgu, rasponom repertoara od klasične glazbe do jazz improvizacija oduševljava i najzahtjevniju koncertnu publiku i kritičare.

Zagrebačku filharmoniju i u novoj godini očekuje pregršt gostovanja, ali i domaćih nastupa u svima dobro poznatoj Dvorani.
(Večernji.hr)