Filharmoničari su u prvom dijelu koncerta izveli Poskočicu iz Istarske suite Natka Devčića, predstavivši bečkoj publici to važno djelo hrvatske glazbene literature

Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem njezinog šefa, austrijskog dirigenta Davida Danzmayera, te solistice violinistica Elisabeth Kropftisch i violončelistica Meehae Ryo nastupili su 16. listopada u Zlatnoj dvorani bečkog Musikvereina, a bečka publika nagradila ih je dugim aplauzom i ovacijama.
Pod vodstvom maestra Davida Danzmayera Zagrebački filharmoničari su u prvom dijelu koncerta izveli Poskočicu iz Istarske suite Natka Devčića, predstavivši bečkoj publici to važno djelo hrvatske glazbene literature, koje je nadahnuto istarskim folklorom. Zatim je slijedio Koncert za violinu i violončelo i orkestar u a-molu, opus 102. Johannesa Brahmsa. U drugom dijelu koncerta na rasporedu je bila Peta simfonija u e- molu, opus 64. Petra Ilića Čajkovskog.
Zagrebački glazbenici i solisti oduševili su bečku publiku koja ih je nagradila burnim pljeskom a glazbenici su se zahvalili dodatkom izvevši Brahmsov Mađarski ples br.2.
Zagrebačka filharmonija čestim gostovanjima u Austriji nastavlja njegovati i slaviti hrvatsko-austrijsko prijateljstvo i povezanost te promovirati hrvatsko kulturno glazbeno bogatstvo, naglasio je ravnatelj Filharmonije Mirko Boch, najavivši koncert 17. listopada u Klagenfurtu. Koncert Zagrebačke filharmonije u Beču održan je u organizaciji austrijske Udruge za međunarodnu glazbu i kulturnu potporu (IMK), koja ima sjedište u bečkom Konzerthausu.
(Hina)