Nezavisna zagrebačka produkcijska kuća Recircle koja s ‘Mišom i Robinom’ već uspješno uveseljava mališane u Hrvatskoj nedjeljom na Drugom programu HRT-a

Cartoons On The Bay – Pulcinella Awards 2017 u organizaciji RAI-a održan prošli vikend 21. put, ovaj put u Torinu, donio je tako dobru vijest nezavisnoj zagrebačkoj produkcijskoj kući Recircle koja s ‘Mišom i Robinom’ već uspješno uveseljava mališane u Hrvatskoj nedjeljom na Drugom programu HRT-a.

Nakon što su se velike inozemne TV-kuće zainteresirale za Recircleovu animiranu seriju, ‘Mišo i Robin’ su tako u konkurenciji jakih snaga svjetskih animiranih filmova ušli su u veliko finale kategorije Best Preschool TV Series (najbolja TV serija za predškolsku dob), s animiranim filmovima iz Italije, Njemačke i Velike Britanije.

Animiranu seriju ‘Mišo i Robin’ stvorio je tim kreativaca okupljen u produkcijskoj kući Recircle, preko natječaja za dječji program Hrvatske radiotelevizije, a prema predlošku iOS aplikacije za djecu ‘Adventures of Choro and Robin’.

Produkcijsku kuću Recircle osnovali su 2009. Denis Valentić, kreativni direktor, ilustrator i scenarist, i Minja Miljana Dragičević, CEO i producentica. Autori ‘Miše i Robina’ dizajneri su i animatori Vjekoslav Živković, Marija Ivšić i Denis Alenti, a uz njih kreativni tim čine koscenaristica Martina Čip Škulić, dječja psihologinja Ana Nukić, autor uvodne pjesmice Srđan Gulić Gul, londonska skladateljica Ana Roman i nevelika ekipa sjajnih mladih animatora. Glasove junacima posudili su Ana Vilenica, Krsto Bošnjak i Marko Jelić, a pripovjedačica je Jelena Buljan. Producentica serije je Miljana Dragičević.

Osim ‘Miše i Robina’, Recircle je trenutno u predprodukciji animirane serije ‘Mali Tko Tko’, koja se također razvija iz aplikacije za djecu. Recircle i njegov ‘Mali Tko Tko’ već su privukli pažnju BBC-evog Cbeebies, ali i nagrađivanog engleskog pisca Simona Rolpha, čija se serija ‘Wussywat the Clumsy Cat’ trenutno prikazuje na Cbeebies. Simon Rolph na ovom projektu preuzima ulogu glavnog pisca serije, a u koprodukciju uključit će se njegov Big Fat Studio.
(www.jutarnji.hr)

VIDEO