Prćić je hrvatski novinar i pisac u multietničkoj Subotici, u Vojvodini, i dosad je izdao 13 knjiga. Ovo je prva promocija njegova djela u Zagrebu nakon sedam godina. Radnja romana “Tajna provincije” zbiva se u Zagrebu, Splitu i Osijeku

Kao što vidite, nikog nema kraj mene, ne želim da me itko hvali i uvijek zamišljam sva svoja predstavljanja knjiga kao razgovor s publikom. Svaka je promocija za mene velik događaj – kazao je 13. Listopada Dražen Prćić u Knjižnici Bogdana Ogrizovića na predstavljanju svog romana”Tajna provincije”, koji je u Srbiji objavljen 1999., a u Hrvatskoj prošle godine.
Prćić je hrvatski novinar i pisac u multietničkoj Subotici, u Vojvodini, i dosad je izdao 13 knjiga. Ovo je prva promocija njegova djela u Zagrebu nakon sedam godina. Svoje je knjige predstavljao diljem Vojvodine u mjestima s većinskim hrvatskim stanovništvom.
– Radnja romana “Tajna provincije” zbiva se u Zagrebu, Splitu i Osijeku i na neki način povezuje sve ono lijepo u Hrvatskoj. Iako je roman fikcija, puno je u njemu primjesa stvarnosti, a i sam sam u Osijeku živio deset godina. Djelo je napisano u odnosu prema tom gradu – kaže Prćić, koji je do prošle godine imao nekoliko nesretnih epizoda s hrvatskim izdavačima.
Opisao je ukratko i mjesto iz kojeg dolazi.
– U Subotici srećom nikad nisam imao problema zbog nacionalnosti, ni onda kad sam na početku karijere pisao knjige na srpskom jeziku ni danas kad ih pišem na hrvatskom – kaže Prćić.
Književnik je na promociji pročitao dio svog romana, sve prisutne počastio šljivovicom i susret završio porukom: Život je uz knjigu malo ljepši. (Večernji.hr)