Na promociji, u dvorani samostana Hercegovačke franjevačke provincije u Zagrebu, će govoriti dr.sc. Jure Krišto, dr. sc. Ivo Lučić i autor

Općina Ljubuški poziva na predstavljanje knjige „ Od Bleiburga do Ljubuškog – Svjedočenja preživjelih“ dr. Ante Čuvala koju je izdao CroLibertas, Chicago-Ljubuški.
Promocija će se održati u utorak, 9. prosinca s početkom u 18,30 sati u dvorani samostana Hercegovačke franjevačke provincije u Zagrebu, Avenija Gojka Šuška 2.
O knjizi će govoriti dr.sc. Jure Krišto, dr. sc. Ivo Lučić i autor, dr. sc. Ante Čuvalo.
U Humcu, također u organizaciji Općine Ljubuški, knjiga je već predstavljena u svibnju ove godine. Uz autora, knjigu su predstavili mr. sc. Ante Paponja i mr. sc. Radoslav Dodig. Promociji je nazočio i biskup msgr. Ratko Perić.

Više

Dr. Ante Čuvalo rođen je u Proboju, povratnik je iz Sjedinjenih Američkih Država, 2009., gdje je godinama plodno djelovao kao sveučilišni profesor i pisac brojnih knjiga i članaka na engleskom i hrvatskom o Hrvatima u Americi, Hrvatskoj i BiH.
U njegovu historiografskom djelu „Od Bleiburga do Ljubuškog“ (Ljubuški-Chicago, 2014.), objelodanjena su svjedočenja Hrvata općine Ljubuški, koji su preživjeli Bleiburg i Križni put.