Udruga Nikola Tesla – genij za budućnost šestu godinu zaredom organizira trodnevnu manifestaciju Tesla & friends 2015. kojom će obilježiti drugi Dan Nikole Tesle – dan znanosti, tehnologije i inovacija i 159. obljetnica Teslina rođenja

Udruga Nikola Tesla – genij za budućnost šestu godinu zaredom organizira trodnevnu manifestaciju Tesla & friends 2015. kojom će obilježiti drugi Dan Nikole Tesle – dan znanosti, tehnologije i inovacija i 159. obljetnica Teslina rođenja.
Ovogodišnja manifestacija održat će se od 9. do 11. srpnja pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Grad Zagreba, Veleposlanstvo Republike Češke u Hrvatskoj, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, Turističke zajednice Grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore – Komore Zagreb.
Trodnevna manifestacija posvećena Teslinom rođenju započet će 9. srpnja tradicionalnom svečanom večeri i dodjelom godišnje Nagrade Nikola Tesla – genij za budućnost u Hotelu Esplanade u Zagrebu. Drugog dana manifestacije, 10. srpnja, u jutarnjim satima predstavnici Udruge, Instituta Ruđer Bošković i Grada Zagreba uz prigodan program položit će cvijeće na Teslin spomenik u Zagrebu. Nakon polaganja cvijeća, u HGK – Komori Zagreb održat će se konferencija Tesla u Zagrebu na temu „Tesla u medicini“. U večernjim satima partner i pokrovitelj manifestacije Grad Zagreb posvetio je Tesli koncert. Tako će s početkom u 21 sat na Ljetnoj pozornici Bundek u čast Nikole Tesle nastupiti Stefan Milenković na violini, Matej Meštrović na klaviru i samoborski ansambl Sudar Percussion. Trećeg dana manifestacije, 11. srpnja, u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu predavanje o Nikoli Tesli uz demonstracije održat će viši kustos muzeja Renato Filipin.
Sva događanja, osim svečane večere i dodjele godišnje nagrade u Esplanadi, otvoreni su i besplatni za posjetitelje.
(Večernji.hr)