Portal “European Best Destinations” uvrstio je glavni grad Hrvatske u izbor najboljih odredišta za božićne blagdane u Europi. U izboru je bilo pedesetak destinacija, a najbolje među njima glasovanjem preko društvenih mreža birali su putnici

Portal “European Best Destinations” uvrstio je glavni grad Hrvatske u izbor najboljih odredišta za božićne blagdane u Europi za 2015. godinu, s pozivnicom turistima da dođu i uvjere se zašto je u glavnom gradu Hrvatske u vrijeme adventa sve više turista. U izboru je bilo pedesetak destinacija, a najbolje među njima glasovanjem preko društvenih mreža birali su putnici. Zagreb se na tom popisu našao s razlogom jer se na portalu navodi kako se u vrijeme došašća u glavnom gradu Hrvatske živi u posebnom ozračju i jednostavno ga se mora doživjeti. Tih dana na mnogim se trgovima i ulicama pjeva, pleše, zabavlja s obitelji ili prijateljima, uživa u tradicionalnim delicijama na otvorenom ili tematski osmišljenim programima vraća u prošlost, navodi portal.
Početak adventa i ove je godine obilježen tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće na fontani Manduševac na glavnom zagrebačkom trgu. Ledeni park na Trgu kralja Tomislava otvoren je svečanim koncertom, a u parku Zrinjevac počeo je program Adventa na Zrinjevcu, u sklopu kojega je upaljeno nekoliko tisuća lampica.

Video