Konferencija ‘Hrvatsko iseljeništvo, poticaj gospodarskom razvoju i kreatori budućih politika – Neodoljiva Hrvatska, Fusion 1’ namijenjena je hrvatskom iseljeništvu i uz njih vezanom investicijskom potencijalu

Zagrebački velesajam od 16. do 18. rujna i ove godine organizira Zagreb Business Summit (ZBS) pod nazivom Gradovi i regije – generatori razvoja. Misija sija je ZBS-a pomoći hrvatskim gradovima i regijama da uhvate korak s Europom i iskoriste mnogobrojne mogućnosti koje im se nude, a upravo će stoga biti zastupljene teme koje se tiču infrastrukturnih ulaganja javnog i privatnog sektora kroz fondove EU, investicijskog potencijala hrvatskog iseljeništva, brendiranja i imidža hrvatskih gradova te investicija u energetske projekte’, ističu organizatori.
Na drugom po redu ZBS-u održat će se nekoliko međunarodnih konferencija. Prvog dana, 16. rujna, na rasporedu je konferencija ‘i3P – Investicijski projekti, potencijali i politike’ koja će okupiti gradonačelnike, menadžere, ministre i druge relevantne osobe iz političkog i gospodarskog života.
O investicijskom financiranju energetske održivosti bit će riječi na ‘Croenergy 2015 – Sustainable Energy Finance and Investment Summit’ dok je konferencija ‘Hrvatsko iseljeništvo, poticaj gospodarskom razvoju i kreatori budućih politika – Neodoljiva Hrvatska, Fusion 1’ namijenjena hrvatskom iseljeništvu i uz njih vezanom investicijskom potencijalu.
U okviru međunarodnog sajma Ekotehno, 18. rujna, na programu je konferencija ‘Cirkularna ekonomija – put prema pametnom, održivom i zelenom društvu’.
Tijekom ZBS-a održava se i Stručni simpozij o zelenoj gradnji koji će ponuditi, ističu organizatori, odgovore na konkretna pitanja vezana za pripremu dokumentacije i prijavu projekata Fondovima EU te odabira najučinkovitijih mjera uštede energije.
(tportal.hr)

Program