Zagonetni dječak je drugi film iz serije filmova o Koku, nastalih prema romanima Ivana Kušana. Film su proizveli Hrvatska radiotelevizija i Kinorama, a sufinancirao ga je Hrvatski audiovizualni centar

Film Zagonetni dječak redatelja Dražena Žarkovića nagrađen je glavnom nagradom na festivalu International Children’s Film Festival Schwäbisch Gmünd – Kikife, javlja HRT.
Festival Kikife je najveći i najvažniji filmski događaj za djecu u južnom dijelu Njemačke, koji je ove godine doživio 21. izdanje. Nagradu dodjeljuje peteročlani dječji žiri koji je ove godine izdvojio film o Koku kao najbolji film natjecateljskog programa.
Glavni glumac filma Antonio Parač, redatelj Dražen Žarković i producentica Ankica Jurić Tilić pozvani su na svečano otvorenje sljedećeg izdanja festivala u ožujku 2015. na kojem će im biti uručena nagrada.
Zagonetni dječak je drugi film iz serije filmova o Koku, nastalih prema romanima Ivana Kušana. Film su proizveli Hrvatska radiotelevizija i Kinorama, a sufinancirao ga je Hrvatski audiovizualni centar. U tijeku je snimanje trećeg filma iz iste serije, Ljubav ili smrt koji će publici biti predstavljen ove jeseni.
(Jutarnji list)