Sakrament potvrde nadbiskup Puljić je podijelio stotini krizmanika u frankfurtskoj katedrali koja se naziva i carskom katedralom, jer su se u povijesti u njoj krunili njemački carevi

Blagdan sv. Petra i Pavla svečano je proslavljen u nedjelju, 29. lipnja u katedrali Sv. Bartolomeja u Frankfurtu gdje se inače na nedjeljnoj misi okupljaju vjernici iz Hrvatske katoličke župe Frankfurt am Main. Euharistijsko slavlje predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić u koncelebraciji sa župnikom frankfurtske HKŽ fra Željkom Ćurkovićem i dušobrižnikom te župe fra Markom Domazetom Lošom.
Misa je slavljena kao zahvalnica za sakrament potvrde kojeg je dan prije, 28. lipnja, 108 krizmanika podijelio nadbiskup Puljić, te je slavlje okupilo krizmanike, njihove kumove, roditelje i brojne vjernike koji se okupljaju na bogoslužju u frankfurtskoj katedrali koja se naziva i carskom katedralom, jer su se u povijesti u njoj krunili njemački carevi.
Na misi je pjevao Mješoviti zbor ‘Mate Lešćan’ pod vodstvom s. Pavlimire Šimunović. HKŽ u Frankfurtu među najvećim je katoličkim župama u tom gradu i biskupiji Limburg. U Frankfurtu živi više od petnaest tisuća hrvatskih vjernika kojima župa omogućuje bogate pastoralne aktivnosti u okupljanju svih uzrasta u skupinama mladih, vjeroučenika i ministranata, FRAMA-e i FSR-a, obitelji, starijih, folklora. Osobitu povezanost sa Crkvom i domovinom vjernici osjete u mnogim aktivnostima koje župnik fra Željko sa suradnicima priređuju u centru ‘Otac Ante Antić’ u Frankfurtu u sklopu kojeg djeluju i Školske sestre franjevke Splitske provincije.
Hrvati u Frankfurtu aktivni su u ispovijedanju vjere i na raznim hodočašćima. Župnik Ćurković zahvalio je nadbiskupu Puljiću na dolasku i zajedništvu s vjernicima porijeklom iz svih krajeva Hrvatske i BiH, koji će 2015. proslaviti pedeset godina djelovanja HKŽ-a Frankfurt am Main.
(IKA)