Nazočnima se obratio predsjednik Hrvatskog književnog društva ogranak Zadar, Nikola Šimić Tonin, a zadarski glumac Valter Šarović pročitao je Toninov osvrt o Polegubiću. Isto je učinila i književnica, ravnateljica Zadarske privatne gimnazije Žaklina Kutija, koja je također dala nemali doprinos ovome pjesničkome susretu, pročitavši znanstveni osvrt dr. sc. Željke Lovrenčić o pjesniku

U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, održana je fešta od stiha. Kazivani su stihovi pjesnika Adolfa Polegubića, na hrvatskome i njemačkome jeziku, u organizaciji Hrvatskoga književnoga društva i Zadarske privatne gimnazije, uz potporu Udruge nacionalnih manjina Zadarske županije i Udruge Nijemaca Republike Hrvatske. Cijelu feštu snimila je zadarska ekipa HRT-a za potrebe multinacionalne emisije Prizma. Poetska fešta bila je popraćena i nastupom mješovite klape Maraška.
Nazočnima se obratio predsjednik Hrvatskog književnog društva ogranak Zadar, Nikola Šimić Tonin, a zadarski glumac Valter Šarović pročitao je Toninov osvrt o Polegubiću. Isto je učinila i književnica, ravnateljica Zadarske privatne gimnazije Žaklina Kutija, koja je dala nemali doprinos ovome pjesničkome susretu, pročitavši znanstveni osvrt dr. sc. Željke Lovrenčić o pjesniku.
150727-zadar2

Otkriće Poetske fešte mlada je znanstvenica iz Zadra, izvorni govornik njemačkoga jezika, Iskra Eterović. kada Adolfove pjesme kazivane su na hrvatskome i na njemačkome jeziku, a na hrvatskome ih je kazivao sam autor.
(www.fenix-magazin.com)