Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Ticino pozvalo je sunarodnjake na zabavu koja se održala u Espocentru, Bellinzona. Članica društva Amanda Agatić otvorila je program, a predsjednik Jozo Majić je uputio dobrodošlicu svim gostima, posebno članovima HKUD-a Croatia iz Basela

U najjužnijem dijelu Švicarske, Ticinu, najrjeđe se, u usporedbi sa sjevernim i centralnim dijelom, održavaju velike zabave. U subotu, 25. siječnja Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Ticino pozvalo je sunarodnjake na njihovu treću zabavu koja se održala u Espocentru, Bellinzona.
Nakon kratkog nastupa pjevačice iz grupe Ivana Mandića, članica društva Amanda Agatić otvorila je program, pozdravila nazočne i dala riječ predsjedniku društva Jozi Majiću. Uputivši dobrodošlicu svim gostima, posebno članovima HKUD Croatia iz Basela, Majić je svima poželio dobru zabavu.
Kulturni dio programa započeo je nastupom HKUD Ticino koji su izveli nekoliko plesova, pokazavši pjesmom i plesom da se običaji Posavine neće zaboraviti. Poseban pljesak dobile su baka Ivka i unuka Elena koje su zajedno otpjevale dirljivu pjesmu. Nakon nekoliko pjesama Ivana Mandića i njegove pratnje nastupile su Lole iz Odžaka i odsvirali nekoliko tradicionalnih pjesama uz šargiju i violinu.
Potom su nastupili su članovi HKUD „Croatia“ iz Basela. U prvom dijelu prikazali su plesove Slavonije, a u drugom linđo, ples dubrovačkog kraja. Ovo društvo, koje vodi Ivanka Maslač, osnovano je prije dvije godine a na repertoaru ima pjesme i plesove iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Završetkom kulturnog dijela pozornica je pripala zabavljačima i pjevaču Ivanu Mandiću. U stanci su izvučeni sretni dobitnici vrijednih nagrada, a glavni dobitak odveo je sretnike na tjedan dana u Dramalj. Organizatori i sljedeće godine Hrvatima u Ticinu namjeravaju pokloniti ovako lijepu večer.

Pogledajte fotografije