Program je otvorila dopredsjednica društva Katarina Dujmović pozdravom na hrvatskom i njemačkom jeziku. Nakon toga pridružile su joj se predsjednica Ruža Studer te mali folkloraši i na koncu članica društva Katarina Kovačević, koja je otpjevala himnu uz pratnju tamburaša

Folklorno društvo Fala iz Schaffhausena svake godine sredinom rujna postaje susretište ljubitelja glazbe i plesa. Bilo je tako i 12. rujna u dvorani u Thayngenu (SH). Program je otvorila dopredsjednica društva Katarina Dujmović pozdravom na hrvatskom i njemačkom jeziku. Nakon toga pridružile su joj se predsjednica Ruža Studer te mali folkloraši i na koncu članica društva Katarina Kovačević, koja je otpjevala himnu uz pratnju tamburaša. Igor Surdich, konzul u Zürichu također se obratio publici i pohvalio rad društva te naglasio važnost njegovog djelovanja. Potom je Reto Dubach, predstavnik kantonalnog vijeća, uputio simpatični pozdrav na hrvatskom jeziku.
Pod vodstvom Anite Pušić i Ivana Tominca najmanji Falini plesači izveli su nove koreografije. Predstavljene su i nošnje iz okolice Slavonskog Broda, Đakova i Podravine. U drugom dijelu revije pokazana je svečana nošnja iz Turopolja, te nošnje iz Ravnih kotara, s otoka Korčule i Vrlike. Darko Capo zabavljao je posjetitelje sa Fera bendom izvodeći pjesme za sve ukuse. Komičar Tomislav Žižić – Vimenka pobrinuo se za opuštenu atmosferu u dvorani dok je svojim vicevima nasmijao publiku za vrijeme glazbene stanke.
Da društvo Fala ima veliko srce i da je uvijek spremno pomoći ljudima u potrebi pokazala je humanitarna akcija u kojoj se skupljalo za Margaretu Sedlarević.
Ovogodišnja jesenska zabava bila je zadnja za predsjednicu Ružu Studer, koja od trećeg mjeseca sljedeće godine napušta Upravu. U znak zahvalnosti za proteklih deset godina njenog rada i truda članovi su joj poklonili buket cvijeća i posvetili pjesmu «Ruža Hrvatska».

Dio atmosfere možete doživjeti ako pogledate priloženi film (10 min.) i fotogaleriju www.hrvati.ch