Hrvatski Caritas pokrenuo 12. tradicionalnu nacionalnu božićnu akciju namijenjenu prikupljanju pomoći za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj

Hrvatski Caritas pokrenuo je ovogodišnju, 12. po redu, tradicionalnu nacionalnu božićnu humanitarnu akciju “Za 100 radosti” namijenjenu prikupljanju pomoći za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj, koje teško same nose životne terete oskudice, bolesti, osamljenosti, nezaposlenosti, zaduženosti. Vjerujemo da ćemo Božić, blagdan Isusova rođenja, Božje intervencije u svijet i povijest, najprimjerenije proslaviti prepoznajući potrebe naših sugrađana, i makar i skromnim darom pokrenuti promjenu, razgoriti nadu, probuditi u njima novu snagu za životnu borbu.
Sredstvima prikupljenima akcijom „Za 1000 radosti“ Hrvatski je Caritas, putem mreže nad/biskupijskih i župnih caritasa, proteklih godina pomogao tisućama obitelji a i ove godine želi dosegnuti najsiromašnije obitelji diljem Hrvatske.
Hrvatski Caritas poziva hrvatske tvrtke i građane, Vladu Republike Hrvatske, jedinice lokalne uprave i samouprave, ustanove i udruge na uključenje u akciju „Za 1000 radosti“. Voljeli bismo da zajedno možemo uvjeriti naše siromašne sugrađane kako u svojim nevoljama, oskudici i bolesti nisu sami. Da u Hrvatskoj ima dovoljno socijalno osjetljivih, sućutnih ljudi, tvrtki, udruga, koji su im spremni priskočiti upomoć i učiniti da se njihova patnja ublaži. Da se i usred njihove usamljenosti, siromaštva i razočaranja u blagdansko vrijeme može roditi nova nada.
Akciju “Za 1000 radosti” ove godine Hrvatski Caritas vodi pod nazivom: “Sve je moguće!”. Vjerujemo da upravo u blagdanskom razdoblju – kad slaveći Božić slavimo djelatnu i velikodušnu ljubav i, zahvalni za ono što smo primili, zauzvrat darujemo bližnje – potrebno je podsjetiti se i ohrabriti da kad vjerujemo, sve postaje moguće. I ono što se naizgled čini nezamislivim, nemogućim, nevjerojatnim, neostvarivim.

Izvor: Hrvatski Caritas