U hrvatskom domu u Cordobi održava se seminar posvećen hrvatskom folkloru na kojem će se obrađivati regije Lika i Podravina. Conjunto Folklorico Croata Velebit će pod pokroviteljstvom Hrvatskog veleposlanstva u Argentini održati koncert 7. veljače u 23, 00 sata u Viernesu na manifestaciji TODO DEL MUNDO EN ALTA GRACIA 2014, XXVII encuentro anual de colectividades

U hrvatskom domu u Cordobi od 2. do 7. veljače održava se seminar posvećen hrvatskom folkloru na kojem će se obrađivati regije Lika i Podravina.
Conjunto Folklorico Croata Velebit tj. Hrvatsko folklorno društvo Velebit, pod vodstvom Willyja Terrazasa Mullera, će pod pokroviteljstvom Hrvatskog veleposlanstva u Argentini održati koncert 7. veljače u 23, 00 sata u Viernesu na manifestaciji TODO DEL MUNDO EN ALTA GRACIA 2014, XXVII encuentro anual de colectividades, koja se održava od 1. do 8. veljače. Hrvatske pjesme će interpretirati Gretel Ciklić, uz sudjelovanje Gullierma M. Terazasa, direktora C.F. Zrinski de Buenos Airws i Compania HR Tango Argentina.
Vrsni plesač i učitelj tanga Guillermo Miguel Terrazas, sin Hrvatice i Bolivijca, plesom se bavi tridesetak godina, no izvrsno poznaje i hrvatski folklor. U Buenos Airesu je osnovao folklornu skupinu HR-TANGO, koja u svom programu objedinjuje hrvatski folklor, argentinske narodne plesove i tango i uspješno nastupa diljem Argentine i svijeta.
U Hrvatskoj je prije nekoliko godina održavao plesnu radionicu namijenjenu plesačima – zaljubljenicima u tango. Na plesnim večerima pokazao je zašto se treba zaljubiti u tango. Znanje i plesnu vještinu Terrazas stekao je na Universidad del Tango u glavnom argentinskom gradu.

Poslušajte što je rekao u emisiji Hrvatska uživo HRT-a.