Na tom projektu UPUHH radi zadnjih godinu i pol u suradnji s Ministarstvom turizma i IT tvrtkom Proximity, a sada je na nju ‘priključeno’ oko 500 hotela, dok se suradnici tek priključuju. Osnovna članarina za proizvođače i dobavljače je 1500 kuna godišnje, a sustav će u potpunoj funkcionalnosti biti od 29. listopada

Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) predstavila je 28. listopada web burzu hotelijerstva, kao online platformu čiji je cilj jače povezivanje hotelijera s hrvatskim proizvođačima i dobavljačima.
Na tom projektu UPUHH radi zadnjih godinu i pol u suradnji s Ministarstvom turizma i IT tvrtkom Proximity, a sada je na nju ‘priključeno’ oko 500 hotela, dok se suradnici tek priključuju. Osnovna članarina za proizvođače i dobavljače je 1500 kuna godišnje, a sustav će u potpunoj funkcionalnosti biti od četvrtka, 29. listopada.
Predstavljanju u hotelu Sheraton, uz oko stotinu hotelijera i raznih proizvođača, prisustvovali su ministri turizma i poljoprivrede Darko Lorencin i Tihomir Jakovina te direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.
Neki od prisutnih hotelijera kazali su da će im to olakšati poslovanje i da je web burza došla u pravo vrijeme jer sada počinju proračune i kalkulacije nabave za iduću godinu.
Pokretanju burze prethodila su istraživanja o potrebnim količinama određenih proizvoda i usluga u hotelima i o tome koliko se uvozi i koliko je proizvoda iz Hrvatske, pa je tako primjerice utvrđeno da 50 posto ribe u hotele dolazi iz inozemstva, ali i da je ukupno u hotelima udio domaćih proizvoda 71,5 posto.
(Hina)