Izložbu je u Hrvatskom centru u Beču otvorio hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota

Nakon New Yorka te brojnih europskih gradova i bečka publika dobila je priliku upoznati izuzetnog hrvatskog suvremenog slikara Davora Vukovića (63) i njegove slike s motivima jedinstvenog mediteranskog ambijenta, podneblja njegove mladosti.
Izložbu pod naslovom ”Arhipelag“ otvorio je u 16. listopada u Hrvatskom centru u Beču hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota istaknuvši kako je riječ o fantastičnoj izložbi ”visokog umjetničkog dometa, od koje i naši prijatelji Austrijanci mogu profitirati“.
Vezano uz hrvatsko-austrijsko kulturno povezivanje Bakota je podsjetio na velike i nezaboravne zasluge u ljeto ove godine preminulog don Stipe Mlikotića, župnika u Gradišću, koji je i Vukotiću omogućio da tamo izlaže.
Nakon bečke samostalne izložbe, autor je najavio sljedeću izložbu u Eiffelovom tornju u Parizu. Kako je napomenuo, svjestan je da u svoje planove mora uključiti i veliku reprezentativnu izložbu u Zagrebu, što je obećao i hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću. Umjetnik živi i radi u Zaprešiću.

Više