Svi donirani aparati visoke su tehnološke kvalitete i, kao takvi uvelike će poboljšati uspješnost dijagnostičke provjere neposredno prije ili nakon izvedenih operativnih zahvata

Kao što mnogi mediji izvješćuju tako i HRT, predstavnici hrvatskih udruga grada Münchena i Bavarske posjetili su i pružili potporu hrvatskim braniteljima. U orgniziranoj posjeti bili su gospodin Jozo Sladoja, stomatologica dr.Neda Caktaš (HSKNJ) i mr.sc. Ante Moro koji je uz moralnu potporu dragovoljcima i braniteljima bio jedan od značajnijih donatora materijalne pomoći koji su zaista zaslužni za Hrvatsku kao istinski hrvatski veterani. Koliko god je mogao pribaviti donirao bi dragovoljcima i braniteljima poglavito hrvatskim ratnim vojnim invalidima koji prosvjeduju pred ministarstvom Branitelja u Zagrebu. Tom je prilikom bila najavljena donacija gospodina Nene Miletića nakladnika i gl. urednika CroNews-a koji je Odjelu za traumatologiju i urgentnu medicinu VETERANSKE BOLNICE U ZABOKU donirao rentgenske aparate specijalizirane isključivo za operacijske sale.
Svi donirani aparati visoke su tehnološke kvalitete i, kao takvi uvelike će poboljšati uspješnost dijagnostičke provjere neposredno prije ili nakon izvedenih operativnih zahvata. Zapravo do sad to nije bilo moguće obaviti na licu mjesta u operacijskoj sali, već se to činilo u bolnici na Radiološkom odjelu.
Nakon ne zaobilaznih birokratskih predradnji i organiziranja prjevoza ali i ostalih administrativnih peripetija sa zadovoljstvom izviješćujemo čitatelje da je ovih dana izvršena primopredaja aparata i da su svi otpremljeni u Domovinu.
“ Iznimno sam sretan što je ovaj projekt uspio. Siguran sam da će ovi aparati biti od velike koristi našim braniteljima kao i svim pacijentima koji koriste usluge bolnice u Zaboku „ rekao je donator Neno Miletić.

Tekst i fotografija: Dr. Neda Caktas/ CroNews München