Večer je po prvi put održana u crkvenoj dvorani crkve Sv. Križa u Bernu. Također, po prvi put, bio je pozvan mladi tamburaški sastav “Čuvari noći” iz Valpova. Osim Chorusa Croaticusa i TS “Čuvari noći”, svojom pjesmom mnogobrojnu publiku oduševila je i Magdalena Koštroman iz sastava Fra Šito’s Singers

Tradicionalna večer prijateljstva Chorusa Croaticusa je 30. siječnja po prvi put održana u crkvenoj dvorani crkve Sv. Križa u Bernu. Također, po prvi put, bio je pozvan mladi tamburaški sastav “Čuvari noći” iz Valpova. Osim Chorusa Croaticusa i TS “Čuvari noći”, svojom pjesmom Dalmatinka mnogobrojnu publiku oduševila je i Magdalena Koštroman iz sastava Fra Šito’s Singers.
Večeri je nazočio i hrvatski veleposlanik Aleksandar Heina sa suprugom Zvjezdanom. Poslije večere zasvirali su i zapjevali “Čuvari noći”, a prvi parovi osvojili su podij za ples. Franjo Vugdelija i njegovi gosti stvorili su od Večeri prijateljstva feštu za dušu. Takva večer ne bi se mogla održati bez velikog broja pomagačica i pomagača, kako u kuhinji, tako i u dvorani, ali i bez marljivih ruku domaćica, koje su pekle i donijele kolače.
Franjo planira s vlastitim podmlatkom prezentirati novi mladi Chorus Croaticus za dvije godine. To jamči da ćemo i u jubilarnoj godini Chorusa Croaticusa – 2017. ponovo sudjelovati na jednoj radosnoj večeri prijateljstva.

Fotogalerija